Veneto

Στο γραφικό σοκάκι της Ζαμπελίου, ευωδιές από σπεσιαλιτέ ιταλικής κουζίνας αναδίδονται από το εστιατόριο Veneto, που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια. Η βενετσιάνικη αισθητική μάς εκπλήσσει ευχάριστα στη ρομαντική αυλή και στον εσωτερικό χώρο, με τις αρχοντικές σάλες με τις χαρακτηριστικές καμάρες αλλά και με τη ρουστίκ ατμόσφαιρα. Οικοδεσπότες του ο Αντρέας και η Άννα, που αφήνουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους από το χώρο μέχρι το μενού.
Τι να πει κανείς για τις ναπολιτάνι κες πίτσες με ζύμη από εξαιρετικής ποιότητας ιταλικό αλεύρι, που ψήνονται στον χτιστό φούρνο, τα πληθωρικά πιάτα ζυμαρικών και
τα ριζότο που μοσχοβολούν βουνό και θάλασσα; Στο ανανεωμένο μενού πρωτοστατούν η ναπολιτάνικη πίτσα με μοτσαρέλα και σάλτσα από ντόπιες βιολογικές ντομάτες,
τα scalopine (μοσχαρίσια ζουμερά φιλετάκια), το ριζoτο frutti di mare, με γαρίδες, καβούρι και μύδια, οι tagliatelle pollo al cacciatora και το spaghetti alle vongole. Το κάθε πιάτο μπορεί να διαθέτει τη δική του γευστική ταυτότητα, όμως όλα εμπλουτίζονται με κρητικό ελαιόλαδο. Στο ίδιο ιταλιάνικο ύφος κινούνται τα ορεκτικά, οι σαλάτες και τα επιδόρπια, ενώ η wine list δίνει βαρύτητα σε επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες που ο οικοδεσπότης συστήνει στους ξένους επισκέπτες. Στα plus, το menu 2 ατόμων με κρασί.
Από €10. Δευτ.-Σάβ. από 12:00-00:00, Κυρ. 17:00-24:00.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________

In Zabeliou, a traditional little street, amazing smells of Italian specialties come out of Veneto restaurant’s kitchen, celebrating its 14th year. The Venetian style is a beautiful surprise waiting for us in the romantic yard and interior, with the aristocratic halls and the characteristic arcs, giving The place a rustic feel. Andreas and Anna, the hosts,
have left their signature all over the place and on the menu. There are no words to describe the Napolitano pizzas with dough made from exquisite quality Italian flour, baked in the built-in stone oven, rich pasta dishes and risottos that bring a full taste of mountain or sea depending on their kind of taste.
In the brand new menu, the pizza Napoletano with mozzarella and sauce made of local bio tomatoes, scalopine (juicy veal fillets), frutti di mare risotto with shrimps, crab and mussels, tagliatelle pollo al cacciatore and spaghetti alle vongole. Every dish has its own taste identity but they are all prepared with Cretan olive oil. You can expect salads and
delicate desserts of the same, Italian style, while the host tries to introduce the visitors to selected Greek labels coming from the wine list which focuses on
Greek wines. The menu for two with wine is always a plus.
Prices start at €10. Mon.-Sat. open 12:00- 00:00, Sun. 17:00-24:00.

Veneto
Ζαμπελίου 8-10
Χανιά Ελλάδα