Video Marketing

Το βίντεο μάρκετινγκ χρησιμοποιεί βίντεο για την προώθηση και την εμπορία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, την αύξηση της συμμετοχής στα ψηφιακά και κοινωνικά σας κανάλια, την εκπαίδευση των καταναλωτών και των πελατών σας και την προσέγγιση του κοινού σας με ένα νέο μέσο.

 • Το βίντεο είναι επίσης χρήσιμο για περισσότερο από ψυχαγωγία.

 • Το βίντεο στις σελίδες προορισμού μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά μετατροπής κατά περισσότερο από 80% και η απλή αναφορά της λέξης “βίντεο” στη γραμμή θέματος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αυξάνει τα ποσοστά ανοίγματος κατά 19%.

 • Το 90% των πελατών λέει επίσης ότι τα βίντεο τους βοηθούν να λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς.

Αλλά το βίντεο δεν έχει αλλάξει μόνο τον τρόπο αγοράς των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Έχει επίσης φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι πωλητές συνδέονται και μετατρέπουν τις προοπτικές και πώς οι ομάδες εξυπηρέτησης υποστηρίζουν και ευχαριστούν τους πελάτες.

Εν ολίγοις, το βίντεο είναι απίστευτα χρήσιμο σε ολόκληρο το σφόνδυλο – όχι μόνο για να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας.

Οι 12 τύποι βίντεο μάρκετινγκ

Πριν ξεκινήσετε τα γυρίσματα, πρέπει πρώτα να καθορίσετε τον τύπο του βίντεο που θέλετε να δημιουργήσετε. Ελέγξτε αυτήν τη λίστα για να κατανοήσετε καλύτερα τις επιλογές σας.

 1. Επίδειξης βίντεο

Τα βίντεο επίδειξης δείχνουν πώς λειτουργεί το προϊόν σας – είτε αυτό κάνει τους θεατές σε μια περιήγηση στο λογισμικό σας και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε να ξεκλειδώσει και να δοκιμάσει ένα φυσικό προϊόν.

 1. Βίντεο μάρκας

Τα βίντεο επωνυμίας δημιουργούνται συνήθως ως μέρος μιας μεγαλύτερης διαφημιστικής καμπάνιας, προβάλλοντας το υψηλού επιπέδου όραμα, αποστολή ή προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας.

Ο στόχος των βίντεο επωνυμίας είναι να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση γύρω από την εταιρεία σας και να ιντριγκάρουν και να προσελκύσουν το κοινό -στόχο σας.

 1. Βίντεο εκδηλώσεων

Η επιχείρησή σας φιλοξενεί συνέδριο, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, έρανο ή άλλο είδος εκδήλωσης; Δημιουργήστε έναν κύλινδρο επισημάνσεων ή δημοσιεύστε ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις από τη συγκέντρωση.

 1. Συνεντεύξεις experts

Η λήψη συνεντεύξεων με εσωτερικούς εμπειρογνώμονες ή διαμορφωτές γνώμης  στον κλάδο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε εμπιστοσύνη και εξουσία με το κοινό -στόχο σας.

Βρείτε τουςδιαμορφωτές  στον κλάδο σας-είτε μοιράζονται την άποψή σας είτε όχι-κάντε αυτές τις συζητήσεις μπροστά στο κοινό σας.

Το παραπάνω βίντεο δεν είναι μόνο μια συνέντευξη επιφανειακού επιπέδου, είναι μια βαθιά κατάδυση με έναν εμπειρογνώμονα της βιομηχανίας που προσφέρει συγκεκριμένες επιλογές για τους θεατές που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ιό περιεχόμενο. Μην φοβάστε να κάνετε τακτική με τις συνεντεύξεις σας – το κοινό σας θα αυξηθεί από τη σκληρή δουλειά σας.

 1. Εκπαιδευτικά βίντεο ή βίντεο

Τα εκπαιδευτικά βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν στο κοινό σας κάτι νέο ή να δημιουργήσουν τις βασικές γνώσεις που θα χρειαστούν για να κατανοήσουν καλύτερα την επιχείρησή σας και τις λύσεις σας. Αυτά τα βίντεο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες πωλήσεων και υπηρεσιών σας, καθώς συνεργάζονται με πελάτες.

 1. Βίντεο Επεξηγηματικά

Αυτός ο τύπος βίντεο χρησιμοποιείται για να βοηθήσει το κοινό σας να κατανοήσει καλύτερα γιατί χρειάζεται το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Πολλά επεξηγηματικά βίντεο επικεντρώνονται σε ένα φανταστικό ταξίδι της βασικής προσωπικότητας αγοραστή της εταιρείας που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Αυτό το άτομο ξεπερνά το ζήτημα υιοθετώντας ή αγοράζοντας τη λύση της επιχείρησης.

 1. Κινούμενα βίντεο

Τα κινούμενα βίντεο μπορούν να είναι μια εξαιρετική μορφή για δυσνόητες έννοιες που χρειάζονται ισχυρά οπτικά ή για να εξηγήσουν μια αφηρημένη υπηρεσία ή προϊόν. 

 1. Μελέτη περίπτωσης και βίντεο με μαρτυρίες πελατών

Οι υποψήφιοι πελάτες σας θέλουν να γνωρίζουν ότι το προϊόν σας μπορεί (και θα) λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημά τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το αποδείξετε είναι με τη δημιουργία βίντεο μελέτης περίπτωσης που παρουσιάζουν τους ικανοποιημένους, πιστούς πελάτες σας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές σας. Βάλτε τους στην κάμερα να περιγράφουν τις προκλήσεις τους και πώς η εταιρεία σας βοήθησε στην επίλυσή τους.

 1. Ζωντανά βίντεο

Το ζωντανό βίντεο δίνει στους θεατές σας μια ξεχωριστή, παρασκηνιακή ματιά στην εταιρεία σας. Προσελκύει επίσης μεγαλύτερες ροές και υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης-οι θεατές ξοδεύουν έως και 8,1 φορές περισσότερο με ζωντανό βίντεο από ό, τι με βίντεο κατά παραγγελία. Συνεντεύξεις, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις σε ζωντανή ροή και ενθαρρύνετε τους θεατές να σχολιάζουν με ερωτήσεις.

 1. Βίντεο 360 ° & βίντεο εικονικής πραγματικότητας

Με βίντεο 360 °, οι θεατές “περιστρέφονται” για να δουν περιεχόμενο από κάθε γωνία – σαν να στέκονται φυσικά μέσα στο περιεχόμενο. Αυτό το σφαιρικό στυλ βίντεο επιτρέπει στους θεατές να βιώσουν μια τοποθεσία ή ένα γεγονός, όπως η εξερεύνηση της Ανταρκτικής ή η συνάντηση με έναν καρχαρία με σφυροκέφαλο.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) επιτρέπει στους θεατές να πλοηγούνται και να ελέγχουν την εμπειρία τους. Αυτά τα βίντεο προβάλλονται συνήθως μέσω συσκευών όπως το Oculus Rift ή το Google Cardboard.

 1. Βίντεο επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

Σε αυτό το στυλ βίντεο, ένα ψηφιακό επίπεδο προστίθεται σε αυτό που βλέπετε αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Για παράδειγμα, μπορείτε να στρέψετε την κάμερα του τηλεφώνου σας στο σαλόνι σας και το AR θα σας επιτρέψει να δείτε πώς θα φαίνεται ένας καναπές στο χώρο. Η εφαρμογή IKEA Place είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού.

 

Πηγή video :IKEA

 1. Εξατομικευμένα Μηνύματα

Το βίντεο μπορεί να είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να συνεχίσετε μια συνομιλία ή να απαντήσετε σε κάποιον μέσω email ή κειμένου. Χρησιμοποιήστε το HubSpot Video ή το Loom για να καταγράψετε τον εαυτό σας να ανακαλύπτετε μια σημαντική συνάντηση ή να δίνετε εξατομικευμένες προτάσεις. Αυτά τα βίντεο δημιουργούν μια ευχάριστη, μοναδική στιγμή για τους υποψήφιους και μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα πιο κάτω στο ταξίδι αγοράς.

Είμαστε καθημερινά διπλα σας 

Καλεστε μας

ΚΕΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

3 Απριλίου 1770

4 Φεβρουαρίου 1843